YouTuber Acid geen spijt van gelekte Reuzegom namen: “Trots op wat ik heb gedaan”


Voor de rechter

Vandaag moest Nathan Vandergunst, oftewel Acid voor de correctionele rechtbank van Brugge verschenen vandaag. Hij is aangeklaagd door een voormalig lid van Reuzegom, de studentenclub die betrokken was bij het overlijden van Sanda Dia. De YouTuber deelde in een video de namen en beroepen van de betrokkenen, omdat hij het niet eens was met de hoogte van hun straf. In de video vroeg hij zich vooral af hoe geldboetes van 400 euro en werkstraffen van 300 uur opwegen tegen een mensenleven.

Trots

Acid laat duidelijk weten dat hij nog steeds voor de volle honderd procent achter zijn keuze staat. “Ik zou de video op exact dezelfde manier weer maken”, zegt hij tegen verschillende nieuwsmedia. De YouTuber vindt dat hij voor iets goeds in de rechtbank staat en dat hij het juiste heeft gedaan. “Ik ben trots op wat ik heb gedaan.” Daarnaast stelt Acid dat alle namen al te vinden waren op het internet. “Ik heb er enkel een video over gemaakt.”

De YouTuber kon ook op veel steun rekenen bij de rechtbank. Zo verzamelden tientallen Vlaamse en Nederlandse fans zich om hun steun aan Acid te betuigen.Source link

Leave a Comment