Youp van ‘t Hek speelt extra show voor vriend met ALS


Youp doet het voor Dick, een vriend die hij al vanaf zijn twaalfde heeft. Tijdens een lunch vertelde Dick dat zijn arts Leonard van den Berg geld nodig had voor onderzoek. Daarop belde Youp zijn management om te vragen of er niet nog een avond vrij was in Carré voor een benefietvoorstelling, dat werd de 27e.

Wie bij de benefietvoorstelling in Carré wil zijn, moet diep in de buidel tasten, vertelt Youp. “Het wordt duur. In de loges gaan de stoelen 500 euro per stuk kosten. Daarboven 150 en helemaal bovenin 75 euro. En voor de duidelijkheid: niets naar Carré, niets naar mij”, aldus de cabaretier. “Het is voor ALS.” De bedoeling is om ongeveer twee ton op te halen voor ALS, aldus Youp.

In De Laatste Ronde! reflecteert de komiek op zijn eigen leven en wijsheden. Youp doet tijdens deze tour alle theaters aan waar hij in zijn lange carrière gestaan heeft. In eerste instantie zou hij zijn laatste voorstelling exact op zijn zeventigste verjaardag spelen, namelijk op 28 februari. Maar door de laatste coronalockdown moet hij nog drie maanden aan zijn tournee vastplakken. Op 25 mei speelt hij eveneens in Carré zijn allerlaatste voorstelling.Source link

Leave a Comment