X-concurrent Threads actief in Europa


Berichtendienst Threads, dat moet concurreren met X, is vanaf 14 december te gebruiken in Europa. De dienst, ontwikkeld door Meta-dochter Instagram, was sinds juli al beschikbaar in andere landen.

Volgens Meta was Threads in de EU nog niet beschikbaar vanwege de zich ontwikkelende privacy-wetgeving. Er is een mogelijkheid om Threads zonder profiel te gebruiken, maar dann kan de gebruiker zelf geen berichten plaatsen of reageren op berichten op anderen.

Bijzonder aan Threads is dat gebruikers van alternatieven voor X (Mastodon, Bluesky etc.) gebruikers van Threads kunnen volgen en omgekeerd. Daarmee vergroot Threads het aantal potentiële gebruikers. Volgens Mark Zuckerberg had Threads in oktober 2023 zo’n 100 miljoen actieve gebruikers. Elon Musk claimt dat X zo’n 550 miljoen actieve gebruikers heeft.

Op dit moment wordt er op Threads niet geadverteerd. Experts verwachten dat dat op termijn wel de bedoeling is. Dat zou in lijn zijn met de andere Meta-platforms Facebook en Instagram. Bij X lopen de advertentie-inkomsten over 2023 terug.

Foto: Julio Lopez/Pexels.

Source link

Leave a Comment