Wolff vreest voor ‘favoriete vijand’ Marko: “Zou een klap voor Red Bull zijn”


Het rommelt maar verder bij Red Bull. Na de hele saga rond Christian Horner, gaat het nu verder met Helmut Marko. Hij zou onder een vergrootglas liggen, omdat hij informatie naar de pers zou hebben gelekt rond het onderzoek naar de Red Bull-teambaas.

Toto Wolff wordt met de geruchten geconfronteerd in gesprek met ORF. Volgens de Mercedes-man zou het een grote aderlating zijn voor het Red Bull-team als Marko daadwerkelijk verdwijnt. “Als het team Helmut verliest, dan zal dat zeker een verlies zijn voor Red Bull en het Formule 1-team. Helmut is onze favoriete vijand, hij is een echte racer”, zo looft hij zijn landgenoot.

Een van de mogelijke gevolgen zou een vertrek van Verstappen naar Mercedes kunnen zijn, omdat hij naar verluidt een exitclausule heeft verbonden aan de aanwezigheid van Marko bij Red Bull. Wolff reageert daar kort op. “We hebben één stoeltje beschikbaar, in 2025 én 2026, maar Max zal daar rijden waar de snelste auto is. Vandaag is dat de Red Bull.”

Marko is in ieder geval welkom bij Mercedes. Na het wegvallen van Niki Lauda kan hij mooi die plek innemen, knipoogt Wolff bij Motorsport Total. “We missen onze oude mascotte. Dan nemen we gewoon Helmut! Hij heeft de juiste leeftijd. Hij heeft geen rode pet, maar hij mag wel naar ons toe komen”, lacht hij.Source link

Leave a Comment