Waarom De Bruyne nu ook op de Afrika Cup had kunnen spelen – Voetbal International


Kevin De Bruyne is een van de sterren van de nationale ploeg van België. Wat weinig voetbalvolgers weten, is dat de 32-jarige middenvelder ook een andere interlandkeuze had kunnen maken. 

In de rubriek ‘In de Kantlijn’ verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ivoorkust trapte het toernooi om de Afrika Cup in eigen land zaterdag af met een overwinning op Guinee-Bissau. Burundi debuteerde vier jaar geleden, maar is er dit keer niet bij. De aanwezigheid van De Bruyne had daar wellicht verandering in kunnen brengen.

De Bruyne zag het levenslicht in Drongen en speelde bijna honderd interlands voor België. Zijn moeder Anna werd geboren in Burundi, wat betekent dat de routinier ook voor het Afrikaanse land had kunnen uitkomen. Zo ver zou het nooit komen.

De Bruyne liet zich zaterdag nog zien in het shirt van Manchester City. Met een doelpunt en een assist hielp hij de landskampioen aan een zege op Newcastle United.Source link

Leave a Comment