Toen Joost Klein nog EenhoornJoost was: “Ik wilde ook cool zijn”


In 2015 zat hij op 50.000 abonnees. Bij RTL kreeg hij het stempel van talent. “Ik doe het al een paar jaar”, zei hij als reactie daarop.

“Nu krijg ik eindelijk wat erkenning voor wat ik doe. Het is een heel apart gevoel. Aan de ene kant triomfantelijk, aan de andere kant dacht ik: had ik maar een andere naam gekozen.”

Een jaar later deed hij dat ook. Hij richtte zich steeds meer op muziek in plaats van korte filmpjes over zijn leven. Zijn eerste album, ‘Scandinavian boy’, bracht hij in 2017 uit. Twee jaar later leverde hem dat een gouden plaat op, die hij kreeg bij zijn optreden op Lowlands.

De jaren daarna groeide zijn populariteit alleen maar en ondertussen is hij ook buiten Nederland populair. Het nummer ‘Friesenjung’ werd dit jaar een nummer 1-hit in Duitsland en Oostenrijk en haalde ook in Zwitserland de hitlijsten.

Een paar maanden geleden maakte Joost bij AVROTROS bekend dat hij voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival wilde. Hij was niet de enige, want 600 andere artiesten wilden dat ook. De omroep koos uiteindelijk voor de jongen die op zijn zolderkamertje in Britsum begon als vlogger.Source link

Leave a Comment