Tientallen jongeren in rechtbank van Brugge om Acid te steunen: “Ik heb enkel maar verloren, maar ik ben nog altijd in mijn recht”


Waarover gaat de zaak? 

Eind mei deelde Nathan Vandergunst – beter gekend als Acid – een video op YouTube. De insteek? “We gaan mensen exposen.” In de 11 minuten durende video noemde hij vier Reuzegommers bij naam en toenaam. Hij toonde foto’s en deelde hun beroep. Bij de namen die hij noemde, waren ook enkele gewezen leden van de studentenclub, die niet terechtstonden op het proces. 

In geen tijd werd de video honderdduizenden keren bekeken – alvorens YouTube hem verwijderde en Vandergunst (tijdelijk) schorste. 

Het parket besliste om geen onderzoek te openen, maar de advocaat van een van de Reuzegommers dagvaardde Acid wel rechtstreeks, voor elektronische belaging, laster en eerroof en inbreuken op de wet rond het online delen van persoonsgegevens. Niet alleen voor de man zelf, maar ook voor zijn ouders. Zij hebben een restaurant in Antwerpen en werden plots geconfronteerd met valse reservaties en erg veel negatieve recensies. Source link

Leave a Comment