Theo Maassen stopt bij Zomergasten na ‘roddels over privéleven’


Theo Maassen in het decor van Zomergasten

NOS Nieuws

Theo Maassen stopt als presentator van het VPRO-programma Zomergasten na beschuldigingen van huiselijk geweld. Dat heeft hij laten weten aan persbureau ANP.

Weekblad Privé meldde in januari dat de cabaretier wordt beschuldigd van mishandeling van zijn huidige echtgenote en ex-vriendin. Het blad zou met betrokkenen hebben gesproken en berichten hebben ingezien. Later ontkenden de zus, de ex-vriendin en de vrouw van Maassen de berichten.

De 57-jarige presentator laat weten dat hij en de VPRO “op verschillende sporen” terecht zijn gekomen in gesprekken over hoe om te gaan met de beeldvorming als gevolg van deze berichten. “Een samenwerking was daardoor dit seizoen niet meer mogelijk. Ik wil alle lieve en weldenkende mensen bedanken voor hun steun in deze merkwaardige tijd.”

“Met pijn in mijn hart trek ik me voor dit seizoen terug als presentator van Zomergasten. Vooral pijnlijk omdat er geen vakinhoudelijke reden is, maar valse berichten uit de roddelpers de oorzaak zijn”, zegt Maassen. “Waarom ik principieel geen commentaar geef op roddels over mijn privéleven is omdat mijn privéleven, het woord zegt het al een beetje, privé is.”

Tegen Maassen is nooit aangifte gedaan.

‘Aandacht naar gasten’

VPRO bevestigt in een persbericht dat Maassen zich niet meer beschikbaar stelt voor een nieuwe reeks. “Naar aanleiding van berichtgeving over een vermeende kwestie in de privésfeer, heeft de VPRO uitgebreid overleg gevoerd met Theo Maassen. In deze gesprekken heeft Theo aangegeven niet publiekelijk te willen reageren”, meldt de omroep.

De VPRO respecteerde deze keuze maar vond dat niet samengaan met de presentatie van het programma Zomergasten. De aandacht moet bij de start van de serie volledig uitgaan naar de gasten.” De VPRO verwacht in de loop van het voorjaar meer bekend te kunnen maken over de presentatie van Zomergasten dit jaar.Source link

Leave a Comment