‘Stelletje idioten’, klinkt het na onrustige wedstrijd in Gelredome


Sturing: ‘Stelletje idioten’

“Het is een stelletje idioten”, zegt Edward Sturing. “”Dit zijn dan Vitesse-supporters. Als je dit wil doen, blijf dan lekker thuis. Ze verknallen het voor de andere supporters, ze verknallen het voor de club en met name voor het voetbal in het algemeen. Nu gaat het over een aantal supporters, een stuk of dertig van die idioten, die over een hek klimmen. Terwijl het eigenlijk over een mooie wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord moet gaan.”

‘Dit kunnen we er niet bij hebben’

Vitesse-speler Thomas Buitink, die zondag zijn rentree maakte, is niet blij met de actie. “Dit kan echt niet. Er zitten daar heel veel kinderen aan die kant van de tribune, die waren aan het huilen. Diegenen die dat deden hebben hoop ik spijt, want dit kan niet voor de club, die nu waarschijnlijk weer een boete krijgt. Dat kunnen we er allemaal niet bij hebben.”

Vitesse-directeur Peter Rovers laat weten dat de club de komende dagen zal gebruiken om de betrokkenen in samenwerking met de politie, te identificeren, om ze een passende straf op te kunnen leggen. Het noemt de gang zaken ‘bijzonder kwalijk’.Source link

Leave a Comment