Singer-songwriter en Woodstock-legende Melanie (76) overleden


De Amerikaanse singer-songwriter Melanie is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar kinderen donderdag bekend. Ze had rond 1970 haar grootste hits, zoals Beautiful People en Brand New Key.

Melanie Safka noemde haar laatste tournee veelzeggend The First Lady Of Woodstock. Voor altijd verbonden aan het legendarische festival in 1969 waar ze haar carrière als 22-jarige singer-songwriter lanceerde. De afgelopen jaren haalde ze herinneringen op aan het festival met onder andere uitgebreide tournee door Nederland. 

Naast dat ene Woodstrock-optreden was er natuurlijk ook de muziek. Beautiful People, bovenal. Maar ook hits als Ruby Tuesday, Brand New Key en Lay Down (Candles In The Rain) behoren tot haar catalogus. Samen met haar partner, producer en manager Peter Schekeryk bleef ze altijd het podium opzoeken. Toen hij in 2010 overleed, ging haar zoon Beau-Jarred voortaan mee.

Haar drie kinderen schrijven op social media dat de zangeres woensdag vredig in haar slaap is overleden. Over de doodsoorzaak is niets bekendgemaakt.Source link

Leave a Comment