Rob Kamphues en vriendin Kristi hopen Ecuador vandaag te verlaten: ‘Je weet maar nooit’


“Het is een bizarre situatie, een soort oorlogssituatie”, vertelt Rob aan het ANP. De televisiemaker en zijn vriendin hebben zich de afgelopen dagen best zorgen gemaakt. “Ik heb voor televisie wel vaker in lastige gebieden gezeten. Je weet dat een mensenleven niet telt als het echt menens is.”

Eigenlijk zouden de twee dinsdag terug naar Nederland gaan. Ze waren op vakantie op de Galapagos-eilanden en zouden via Guayaquil terugvliegen naar Nederland. Toen ze daar aankwamen, bleek hun vlucht niet meer te gaan. “We hebben alles gedaan om een andere vlucht te vinden, maar we konden niet weg”, vertelt Rob, die zich uiteindelijk behoorlijk zorgen begon te maken. “Uiteindelijk heeft KLM een bus voor ons geregeld en ons veilig naar een hotel gebracht. Dat is heel netjes opgelost.”

Naar verwachting vliegt het stel woensdagmiddag, het is vijf uur vroeger in Ecuador, terug naar Nederland. “Er is ons verzekerd dat er straks een vlucht gaat. Al weet je het natuurlijk nooit, het kan zo maar omslaan”, aldus Rob. Eén ding weet de televisiemaker wel zeker: “Als we straks zijn opgestegen, bestel ik een borrel en proost ik erop.”Source link

Leave a Comment