Rapper Rabby Racks bij schietpartij in Lombardijen overleden


In de La Fontainestraat in de Rotterdamse wijk Lombardijen is zaterdagnacht een overleden man gevonden. Hij had een schotwond, bevestigt de politie. Het AD meldt dat het zou gaan om de 34-jarige Barry Inees, die ook bekend staat als rapper Rabby Racks. Dat kan de politie niet bevestigen. Tenminste twee personen zijn overgebracht naar het politiebureau.

Inees was volgens het AD in het verleden onder meer manager van de Haagse rapformatie SFB (Strictly Family Business). Hij is een bekende van politie en justitie. Zo was hij verdachte in de omvangrijke liquidatiezaak Eris, waarin onder anderen kopstukken en leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh terecht staan. 

Hij werd in 2019 opgepakt omdat hij werd gezien als de persoon die de beroepscrimineel Inchobar Balentien in februari 2017 zou moeten lokken, zodat hij kon worden doodgeschoten. Uiteindelijk ging de liquidatiepoging om onduidelijke redenen niet door. Er was volgens het AD uiteindelijk onvoldoende bewijs voor de betrokkenheid van de rapper bij de zaak.
Source link

Leave a Comment