Pieter Omtzigt: ‘Laat andere drie partijen minderheidskabinet vormen’


De leider van NSC noemt het ‘een goed idee’ als PVV, VVD en BBB nu samen gaan kijken of ze een minderheidsregering kunnen vormen. Of dat gebeurt, is nog niet te zeggen, maar de NSC-leider stuurt daar vandaag wel duidelijk op aan. Op de vraag of Omtzigt wil gedogen, antwoordt hij niet.

Vanmiddag om 16.00 uur presenteert formateur Plasterk zijn verslag. 

‘Niet chic’

NSC-leider Pieter Omtzigt trok verder het boetekleed aan, nadat hij vorige week op een chaotische manier de formatieronde met PVV, VVD en BBB had beëindigd. Omtzigt verscheen vanochtend voor het eerst weer in Den Haag, om het eindverslag van de informateur te lezen. Hij noemde zijn eigen handelen en van zijn eigen partij ‘niet de meest chique manier’.

Omtzigt had eerder geklaagd dat de onderhandelende partijen financiële cijfers te laat kregen. Die gegevens lagen volgens hem bij Plasterk. “Je kunt niet over financiën spreken als je de informatie waar we om gevraagd hadden niet hebt”, stelt de NSC-voorman. Over het stuklopen van de gesprekken zegt hij: “Het is niet op de meest chique manier gegaan zoals ik gewild had. Dat gaat weleens als je een nieuwe, jonge partij bent.”



Source link

Leave a Comment