Omroep Flevoland – Nieuws – Dorpshuis Rutten opent de deuren voor inwoners om te praten over brand


Inwoners van Rutten kunnen vanavond samenkomen in dorpshuis Het Klavier om te praten over de grote brand bij het agrarische bedrijf De Groene Agri.

De brand heeft veel impact op het dorp. De hele dag zijn brandweerkorpsen aan het werk geweest om de brand te blussen en er kwam veel rook bij vrij. Dorpsbelang Rutten laat weten dat de gedachten uitgaan naar familie De Groene, het personeel, omwonenden en alle betrokkenen.

Lees ook: Omwonenden van grote brand in Rutten moeten ramen en deuren sluiten

Burgemeester Roger de Groot van Noordoostpolder heeft in de loop van de middag een bezoek gebracht aan Rutten. “Ik heb veel omwonenden gesproken, en ook de eigenaren. Mensen zijn geschrokken, de betrokkenheid van de inwoners bij het bedrijf is erg groot”. De burgemeester is onder de indruk van de brandweer. “Ik heb zeer veel respect voor hoe de hulpdiensten hierop hebben ingespeeld. Er is goed opgeschaald en hierdoor is ergere schade gelukkig voorkomen”.

Het dorpshuis is open van 20 uur tot 22 uur, en iedereen die de behoefte heeft is welkom. Eigenlijk zou er een nieuwjaarsreceptie zijn in Het Klavier, maar die is verplaatst naar vrijdagavond.Source link

Leave a Comment