Omroep Flevoland – Nieuws – Brand in Rutten na 20 uur onder controle, nablussen duurt nog uren


De brand op het agrarisch bedrijf De Groene Agri in Rutten is onder controle. Even na 03.30 uur is het sein brand meester gegeven. Dat meldt de brandweer op X.

De brand is nog niet uit. De brandweer is nog enkele uren bezig met nablussen. Dat gaat waarschijnlijk tot 19:00 uur duren. De harde wind in de nacht maakte het blussen extra moeilijk. De hoogwerkers konden niet worden ingezet waardoor het lastig was om de brand in de koelcellen onder controle te krijgen.

Ingewikkelde klus
De brand brak dinsdagochtend rond 08:00 uur uit bij het agrarische bedrijf aan de Gemaalweg in Rutten. Al snel werd er flink opgeschaald. Het blussen bleek een ingewikkelde klus. Door de hevige rookontwikkeling konden de brandweerlieden niet naar binnen en moest geblust worden vanuit hoogwerkers. Ook was het erg heet binnen.

Lees ook: Eigenaar de Groene Agri ziet na brand hulp uit alle hoeken: ‘Heel dankbaar daarvoor’

Veel brandweerkorpsen rukten uit om de brand te bestrijden. In eerste instantie alleen uit de directe regio, maar later werden ook brandweerlieden uit andere regio’s opgeroepen om andere brandweermannen af te lossen.Source link

Leave a Comment