OM: verdachte conflict Leek vrij, geen zware mishandeling


De 18-jarige man uit Leek die op nieuwjaarsdag is aangehouden na het overlijden van een 52-jarige plaatsgenoot is vanavond weer vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De man overleed een halfuur nadat hij vlak bij zijn huis op straat betrokken was bij een ‘confrontatie’. Volgens het OM was de verdachte hierbij betrokken en zijn alle getuigen gehoord, dus ook andere jongeren uit het groepje waarvan de verdachte deel uitmaakte.

“De getuigen en de verdachte hebben zich meewerkend opgesteld en toonden zich erg onder de indruk van het overlijden van het slachtoffer”, schrijft het OM. Voor onderzoek is een aantal telefoons in beslag genomen. Ook worden camerabeelden bekeken.

Het OM laat daarnaast weten dat onderzoek op het lichaam uitwijst dat er sprake is van ‘gering letsel dat niet tot de dood heeft geleid’. Een duidelijke doodsoorzaak kan niet gegeven worden. Berichten over een zware mishandeling worden door het OM ontkend. “Die conclusie strookt niet met de onderzoeksbevindingen.”

Er worden geen aanhoudingen meer verwacht, aldus het OM. De 18-jarige man uit Leek blijft nog wel verdachte.Source link

Leave a Comment