Nieuwe Federer, Nadal of Djokovic ontbreekt: ‘Ik voel de leegte in het tennis nu al’


Het eerste grandslamtoernooi van het jaar is bezig aan de andere kant van de wereld: de Australian Open. Novak Djokovic had veel moeite met de 18-jarige grandslamdebutant Dino Prizmic uit Kroatië, maar won uiteindelijk wel. In het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken roept dat bij de forumleden discussie op over de grote namen in het tennis.

Djokovic heeft veel krediet opgebouwd, maar daar komt op een gegeven moment een eind aan. Hij is nu 36 jaar. Zelfde geldt voor Rafael Nadal, die nog een jaar ouder is. Roger Federer is onlangs al gestopt als professioneel tennisser. De grote namen in de sport worden schaarser.

Robèrt Misset is chef sport bij NU.nl en zegt: “Ik voel die leegte nu al. Andy Murray kan niet meer mee met de top. Nadal missen we ook heel erg. Zo’n sport heeft grote namen nodig. Er komen spelers aan, bijvoorbeeld Sinner en Alcaraz, maar die hebben nog niet de allure om die sport te kunnen dragen.”

NOS-tennisverslaggever Mark Brasser deelt die mening: “Die leegte voel je. We hebben mazzel gehad met de afgelopen generatie. Maar die heb je niet altijd. Het blijft afwachten.”Source link

Leave a Comment