Nicolette van Dam na maanden revalidatie nog niet hersteld van ski-ongeval


Nicolette van Dam (39) kwam afgelopen februari lelijk ten val tijdens haar wintersportvakantie toen ze bleef haken achter de ski van dochter Lola. Nu blijkt hoe heftig dit ongeluk was.

Van Dam blikt in gesprek met de Telegraaf terug op haar afgelopen jaar en vertelt voor het eerst hoe ernstig ze er aan toe was toen ze eind februari ten val kwam. 

‘Niet cool’

Inmiddels kan ze er een beetje om lachen als ze zegt dat de manier waarop ze geblesseerd raakte niet eens ‘een cool verhaal’ oplevert. Ze stapte uit de skilift met haar dochter Lola en kwam ten val toen een van haar ski’s onder die van haar kind gleed. Een simpele struikelpartij met grote gevolgen.

Kruisbanden

Bij de val scheurde ze haar voorste kruisband en ook haar binnenste band was bijna door. “Mijn been hing er een soort van los bij”, weet ze zich nog te herinneren. Ze vond het belangrijkste dat haar kinderen niet in paniek raakten, maar ze kon niet eens staan.

Revalidatie

Ook Nicolettes man Bas Smit had door dat er meer aan de hand was. “Ik zag aan de schrik in de ogen van Bas dat het foute boel was. Uiteindelijk ben ik onder begeleiding naar beneden gebracht en nu, negen maanden later, ben ik nog steeds aan het revalideren.”Source link

Leave a Comment