Navalny laat van zich horen via sociale media: ‘Het gaat goed met me’ | Buitenland


De Russische oppositieleider Alexei Navalny heeft via sociale media laten weten dat het goed met hem gaat. Navalny was drie weken spoorloos, waarna zijn woordvoerder maandag liet weten dat oppositieleider met zijn advocaat had gesproken.

Navalny geeft aan dat hij uitgeput is, omdat hij naar een strafkamp ten noorden van de poolcirkel is verplaatst. Ook bevestigde hij het bericht van zijn woordvoerder dat hij met zijn advocaat heeft kunnen spreken.

Eerder had het team van Navalny laten weten dat het zich zorgen maakte om hem, omdat er twee weken geen contact met hem mogelijk was. Maandag meldde het team weer contact met de oppositieleider te hebben.

De 47-jarige Navalny zit een jarenlange gevangenisstraf uit. Die kreeg hij onder meer opgelegd vanwege fraude. Buiten Rusland wordt aangenomen dat het Kremlin Navalny, zijn grootste criticus, met een schijnproces buitenspel heeft gezet.

De afgelopen jaren zat Navalny in een zwaarbewaakte strafkolonie in de regio Vladimir. Daarvandaan liet hij via zijn team regelmatig van zich horen op sociale media. Ook was hij via een videoverbinding aanwezig bij nieuwe zittingen.Source link

Leave a Comment