Man omgekomen tijdens nieuwjaarsduik in Noord-Frankrijk | Buitenland


Een 39-jarige man is maandag overleden tijdens een nieuwjaarsduik in Dieppe aan de Noord-Franse kust, zo meldt de lokale krant Paris-Normandie. De man werd door de ruwe zee tot op 400 meter van het strand meegesleurd.

Het ongeval gebeurde maandag rond 12.15 uur. Terwijl de meeste mensen na hun duik al terug op het strand waren, was de man nog in de zee.

“Ik zag hem. Zijn rug was naar de zee gekeerd en hij zwaaide naar zijn dierbaren”, zei een getuige tegen de krant. “Toen werd hij overvallen door een golf, waardoor hij viel.”

Twee andere zwemmers slaagden erin de man uit het water te halen met behulp van een boot. Terug op het strand kreeg de man volgens de lokale krant een hartstilstand. De reddingsdiensten konden hem niet meer reanimeren.

Het ongeval vond plaats in het zicht van de vele toeschouwers die de zwemmers kwamen aanmoedigen. De weersomstandigheden waren erg slecht, met onder meer felle wind. Toch maakte de reddingsvereniging die moest toezien op de veiligheid, de inschatting dat de duik kon plaatsvinden.Source link

Leave a Comment