Johan Derksen: “Ik mocht vijf jaar niet bij SC…


Johan Derksen staat bekend om zijn ongezouten mening en kritische kijk op de voetballerij. Als columnist schopte hij tegen meerdere heilige huisjes, waaronder die van Annie van der Velde.

“Dertig jaar geleden was ik de Angela de Jong van VI, ik tikte gewoon op wat ik van mensen vond”, vertelt Derksen in een uitgebreid interview van Voetbal International. “Woensdag was beldag, dan kregen de meiden voorin de slachtoffers aan de lijn. Ik heb boycotten gehad van Piet de Visser, van Roda JC en ik mocht vijf jaar niet bij SC Heerenveen komen.”

“Omdat ik had geschreven het storend te vinden dat Annie, de vrouw van voorzitter Riemer van der Velde, in een soort persconferentie haar mening gaf over het spel van de ploeg. Ik stelde dat ze beter op zaterdagmiddag op een weiland met wat gereformeerde meisjes een balletje door een korf kon gooien. Na twee jaar belde Riemer, waarom ik niet meer kwam kijken? Was de ijverige secretaris van de club vergeten mijn boycot aan hem door te geven”, aldus Derksen.Source link

Leave a Comment