Jarige Jutta Leerdam wint vijfde Nederlandse titel op 1.000 meterJutta Leerdam heeft haar 25ste verjaardag zaterdag nog wat feestelijker gemaakt. De schaatsster uit ‘s-Gravenzande werd in Thialf opnieuw Nederlands kampioen op de 1.000 meter.

Leerdam was bij de NK Afstanden veruit de beste op haar favoriete afstand. Met haar tijd van 1.13,75 liet ze haar directe tegenstander Marijke Groenewoud ver achter zich. In het algemeen klassement kwam Antoinette Rijpma-De Jong het dichtste bij, maar ook zij moest meer dan een seconden toegeven. Het was voor de Westlandse alweer de vijfde titel op rij.

Door haar zege én haar zilveren medaille op de 500 meter van een dag eerder, is Leerdam op de 1.000 én 500 meter verzekerd van een startbewijs op de WK Afstanden.

Westlands record Armand Broos

Bij de mannen kwam Naaldwijker Armand Broos niet in de buurt van een podiumplek, maar hij verbeterde wel zijn persoonlijk record op de 1.000 meter. Dat staat nu op 1.09,57. Dat is tevens een verbetering van het Westlands record (stond op  1.09,86).

Source link

Leave a Comment