Invaller Bergwijn redt punt voor Ajax bij Sparta Rotterdam


Bergwijn stond ruim vijf weken aan de kant. Hij speelde ruim een half uur mee in Rotterdam. Ajax kwam tegen Sparta terug van een achterstand van 2-0. Arno Verschueren scoorde tweemaal voor de thuisploeg. Invaller Chuba Akpom maakte het eerste doelpunt van Ajax (2-1).

Ajax kwam terug van een achterstand van 2-0, na twee doelpunten van Arno Verschueren. De recordkampioen blijft de nummer 5 van de Eredivisie, met een voorsprong van 2 punten op NEC. Ajax zag Brian Brobbey in de slotfase uitvallen met een hamstringblessure. De kans lijkt klein dat hij in actie kan komen voor Oranje in de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Ahmetcan Kaplan kreeg in blessuretijd een rode kaart voor een overtreding op Charles-Andreas Brym.

Alex Kroes, de nieuwe directeur van Ajax, kreeg op zijn derde werkdag nog maar eens bevestigd dat het niet makkelijk wordt om de recordkampioen van Nederland weer snel succesvol te maken. De Amsterdammers hebben in verschillende competities al meer tegentreffers (72) geïncasseerd dan ooit in een seizoen. Ajax speelt dit seizoen nog acht competitieduels en moet mogelijk nog in de play-offs voor Europees voetbal aantreden.

Als je geen vijf verdedigers hebt, dan kan je zo ook niet opstellen. Zoiets moet trainer John van ’t Schip gedacht hebben toen hij zijn basisformatie voor het uitduel met Sparta aan het samenstellen was. Hij koos voor een systeem met vier verdedigers en liet middenvelders Jordan Henderson en Kenneth Taylor een linie naar achteren zakken.

Ook voor Steven Berghuis kwam de wedstrijd op Het Kasteel te vroeg. De 18-jarige Mika Godts mocht na acht invalbeurten voor het eerst aan de aftrap verschijnen voor Ajax in de Eredivisie. De 18-jarige linksbuiten uit België is hersteld van een bovenbeenblessure, die hem drie maanden aan de kant heeft gehouden.

De creatieve Godts maakte een goede indruk, met een serie dribbels en voorzetten. Hij schonk Brobbey een aardige kans. Maar de topscorer van Ajax miste, net als in de openingsfase toen hij in kansrijke positie naast kopte. Sparta liet het meeste balbezit aan Ajax, maar kwam in de 28e minuut wel op voorsprong. Verschueren kapte Kaplan uit en liet Diant Ramaj kansloos. De Belg trof in de openingsfase van de tweede helft opnieuw doel, maar zag dat zijn ploeg vervolgens zover werd teruggedrongen dat het de voorsprong niet meer kon verdedigen.

Ajax blijft de nummer 5 van de Eredivisie, met een voorsprong van 2 punten op NEC. De club heeft dit seizoen in alle competities al een recordaantal van 72 tegentreffers geïncasseerd. De Amsterdammers komen nog acht keer in actie in de Eredivisie en moeten mogelijk ook aan de play-offs voor Europees voetbal deelnemen.

Trainer Van ’t Schip ziet gehavend Ajax niet opgeven

Trainer John van ’t Schip wilde zijn spelers van Ajax toch een compliment maken na het gelijkspel. „Als je ziet waar ze vandaan komen, dan is het toch knap hoe ze hier zijn teruggekomen”, zei hij.

„Godts was in de eerste helft onze gevaarlijkste man”, zei Van ’t Schip. „En Bergwijn is ook weer terug. Het is nu even afwachten wat Brian Brobbey mankeert. Heeft hij een hamstringblessure of was het kramp?”

„Het is zonde hoe we weer met 2-0 achter komen”, zei Van ’t Schip die zijn ploeg donderdag kansloos zag verliezen van Aston Villa (4-0). „Maar mijn spelers hebben wel karakter getoond.”Source link

Leave a Comment