Humphries in tranen na wereldtitel darts: ‘Vanwege talent Littler móést ik toeslaan’ | Darts


Luke Humphries kon woensdag zijn geluk niet op na het behalen van zijn eerste wereldtitel darts. De Engelsman weet dat hij de komende jaren mogelijk niet veel kansen meer krijgt.

“Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe geweldig dit voelt”, vertelde de 28-jarige Humphries na afloop aan Sky Sports. De Engelsman had zojuist de tranen van zijn wangen geveegd na de zege in de finale tegen het zestienjarige toptalent Luke Littler.

“Eerlijk gezegd dacht ik in mijn achterhoofd: pak deze nu!”, zei Humphries. “Want je tegenstander gaat binnenkort de wereldtop domineren. Ik weet zeker dat hij heel veel gaat winnen. Hij is ongelooflijk. Toen ik op het punt stond om te winnen, was hij meedogenloos. Ik ben echt enorm trots op deze prestatie.”

Uiteindelijk klaarde Humphries het karwei via dubbel-8. “Die wedstrijdpijl…”, vervolgde ‘Cool Hand Luke’. “Ik kan niet liegen: mijn hand trilde als een gek. Ik ben nu wereldkampioen én de nummer één op de wereldranglijst. Meer kan ik me niet wensen.”

“Het maakt het nog ongelooflijker, want er was een tijd in mijn leven dat ik echt depressief was en ik veel problemen had. Dus het is echt fantastisch om wereldkampioen te worden.”Source link

Leave a Comment