Hij was wel klaar met profvoetbal, maar bij Cambuur zit Marcel Schaapman op z’n plek


Schaapman is geboren in Creil, in de Noordoostpolder. Hoewel hij nu bij Cambuur goed op zijn plek zit, heeft de middenvelder niet altijd even veel plezier gehad in het voetbal.

Hij begon met voetballen in de jeugd bij zijn plaatselijke club, waar hij tot zijn elfde heeft gevoetbald. Toen Schaapman maakte hij namelijk de overstap naar Flevo Boys in Emmeloord. Daar kwam hij op de radar van sc Heerenveen.

Schaapman stapte over naar Heerenveen, maar verloor het plezier in het spelletje. “Ik was een jaar of vijftien en had geen zin meer om iedere dag te trainen. Ik was wel klaar met profvoetbal”, zegt Schaapman. Hij besloot daarom om weer terug te gaan naar Flevo Boys.

Daar kwam hij op zijn zeventiende al in het eerste elftal en vond hij het plezier dus terug. Na weer drie jaar in Emmeloord te voetballen, kwam de optie om naar Cambuur gaat. “Toen dacht ik: voetbal is toch het leukste om te doen, dus ik ga het weer proberen.”

Nu, enkele seizoenen later, speelt Schaapman bij het eerste van Cambuur en heeft hij zelfs zijn eerste profcontract getekend. Mogelijk staat de middenvelder vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV zelfs in de basis.Source link

Leave a Comment