Grote brand in parkeergarage complex Velderwoude in Haverleij


Woensdagochtend 17 januari 2024 is een grote brand ontstaan in een parkeergarage van het appartementencomplex Kasteel Velderwoude in de Haverleij. Het ligt in een buitenwijk van Den Bosch.

Veel rookontwikkeling

Er is een NL-Alert afgegeven voor de omgeving met het advies om deuren en ramen gesloten te houden. Schakel ook de ventilatie uit indien nodig. De brandweer is met groot materieel aanwezig om de brand te blussen. De brand is momenteel onder controle. Daarmee is ook de rookontwikkeling flink afgenomen.

Zorg voor de bewoners van wooncomplex

Onze aandacht gaat nu uit naar de opvang van de bewoners. Daarvoor is opvang geregeld op het voormalig politiebureau aan de Beverspijken. En daar proberen we hen zo goed mogelijk te helpen. Het is uiteraard heel vervelend voor de betrokken bewoners. Burgemeester Jack Mikkers is naar de plek toe geweest waar omwonenden worden opgevangen. Om met de mensen te spreken en te luisteren naar de vragen en zorgen. De mensen die gebruik maken van de opvang hoeven daar niet te blijven en kunnen ook naar bijvoorbeeld familie gaan.

Meer informatie volgt.Source link

Leave a Comment