Grieperig Cambuur houdt stand tegen koploper Willem II


Na 21 minuten ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Volgens de assistent-scheidsrechter zou Thomas Poll de bal tegen de hand aan hebben gekregen na een schot van St. Jago. De bal leek echter niet tegen zijn hand te komen, maar tegen zijn zij.

Maar er is geen VAR in de Keuken Kampioen Divisie en dus werd het besluit niet teruggedraaid. De strafschop van Thijs Oosting werd in eerste instantie gekeerd, maar in de rebound was het toch raak: 1-1.

Een paar minuten later was Cambuur dichtbij een nieuwe voorsprong. Het schot van Remco Balk werd met moeite gekeerd door Willem II-doelman Joshua Smits. Aan de andere kant werd de ploeg uit Tilburg ook gevaarlijk. Michael de Leeuw legde de bal terug op Oosting en hij schoot maar net naast.

De Jong mist grote kans

Het duel ging mooi op en neer en net voor rust hadden de Leeuwarders op voorsprong moeten komen. Met een voorzet probeerde Balk Milan Smit te bereiken. Dat werd voorkomen door de verdediging van Willem II, maar daardoor kwam de bal wel precies voor de voeten van Fedde de Jong. De middenvelder raakte de bal niet goed en schoot uit kansrijke positie naast.Source link

Leave a Comment