Glastonbury 2024 line-up: Dua Lipa, Coldplay, SZA en nog 12 headliners


Glastonbury 2024 maakt eindelijk de line-up bekend. Dua Lipa, Coldplay en SZA zijn de headliners, maar traditiegetrouw weet het Britse festival ook daarnaast weer allerhande grote, unieke namen te strikken.

Het heeft even mogen duren, maar dan heb je ook wat. Het aantal headlinerwaardige namen op de line-up van Glastonbury is weer eens niet op twee handen te tellen. Dua Lipa, Coldplay en SZA sluiten de Pyramid Stage af. Drie acts van wereldformaat die elk verder weinig of niet in Europa te zien zijn deze zomer.

Zoals elk jaar reizen er ook enkele unieke klassieke acts af naar Pilton. Countrypoplegende Shania Twain vult dit jaar het ‘Legends Slot’ op de zondagmiddag. Ook Cyndi Lauper, een van de meer kenmerkende popsterren van de jaren ’80, staat op de poster heel casual op de derde rij namen van het hoofdpodium verstopt.

Bijna alle BKS en DTRH headliners

Het valt daarnaast op hóéveel headliners Glasto weer weet te boeken. Met Jungle, The National, Michael Kiwanuka en LCD Soundsystem zijn bijvoorbeeld alle headliners van Down The Rabbit Hole van de partij. En met Disclosure, Justice en PJ Harvey is ook bijna het volledige bovenrijtje van Best Kept Secret present.

In Glastonbury’s geval staan veel van die namen niet eens op het hoofdpodium (zo sluit Jungle het derde podium af). Als ze er wel staan, zijn ze relatief vroeg op de dag geprogrammeerd.

Hieronder vind je het volledige affiche van Glastonbury, een snoepwinkel van een poster waar je na tien minuten staren alsnog parels blijft ontdekken:

Namen gelekt

Onlangs werd de line-up van de West Holts stage per ongeluk al bekend, nadat een Spotify-playlist uitlekte die de boeker van het podium had gemaakt. Deze lek blijkt nu te kloppen. Verder leek Liam Gallagher zichzelf laatst te bevestigen voor een show op Worthy Farm, maar hij staat nu niet op de poster.

Glastonbury 2024

Tickets voor Glastonbury 2024 zijn alweer lang uitverkocht. Wie het gelukt is een kaartje te bemachtigen geniet komende zomer van bovenstaande topacts, maar ook van circus, theater en cabaret. Is het je niet gelukt een ticket te bemachtigen? Wij hebben de ultieme gids voor het kopen van een Glastonbury ticket geschreven; ideaal voor 2025.

Glastonbury LogoGlastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie


Verenigd KoninkrijkVerenigd Koninkrijk


Pilton, Verenigd Koninkrijk


Datum
28-30 juni 2024


Tickets

Helemaal hartstikke uitverkocht.Source link

Leave a Comment