Geen prettige kerstdagen voor sc Heerenveen na uitschakeling in bekertoernooi


Al na vier minuten kwamen de Friezen bijna op voorsprong. Pelle van Amersfoort kopte de bal na een voorzet van Osame Sahraoui tegen de paal. Vitesse kreeg halverwege de eerste helft hun grootste kans op de openingstreffer toen Marco van Ginkel van heel dichtbij kon koppen.

De middenvelder kopte de bal echter zo fel tegen de grond dat de bal over de goal vloog. Daarmee bleef de eerste helft uiteindelijk doelpuntloos.

Boutrah maakt het verschil

In de beginfase van de tweede helft was het voornamelijk Vitesse dat aandrong op de voorsprong. Zo was Nicolas Isimat-Mirin dichtbij toen een vrije trap van Enzo Cornelisse voor zijn voeten belandde. Hij kreeg de bal echter niet voorbij Van der Hart.

Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd op een verlenging zou uitdraaien. Maar in de 86e minuut maakten de Arnhemmers toch het verschil. Het was invaller Amine Boutrah die met een fraaie treffer het duel besliste in het voordeel van Vitesse.

Million Manhoef had er in de laatste minuut van de reguliere speeltijd ook nog 2-0 van kunnen maken. hij kwam oog in oog met Van der Hart, maar de doelman redde knap. Het bleef dus bij 1-0.Source link

Leave a Comment