Fem van Empel wint wereldkampioenschap veldrijden met materiaalhulp Wout van Aertzondag 4 februari 2024 om 14:13

Materiaalzone Fem van Empel domineerde gister het Wereldkampioenschap veldrijden bij de elite vrouwen. Ogenschijnlijk zonder moeite soleerde ze met grote voorsprong naar haar tweede wereldtitel. Dat deed ze opvallend genoeg met de voorvork van ploeggenoot Wout van Aert op haar fiets gemonteerd.

Het voorbije crossseizoen werkte Van Empel af op een witte Cervélo R5-CX, met daarop regenboogkleurige details als verwijzing naar haar wereldtitel. Als uittredend kampioen koos ze ervoor het WK af te werken op een crossfiets in de ‘reguliere’ zwart-gele kleurstelling van Visma|Lease a Bike.

Daar zat nog een opvallend detail aan, want op één van de fietsen die ze heeft gebruikt, zat de voorvork van Wout van Aert, zo onthult hij in zijn Instagram-stories. Alhoewel Van Empel op een andere framemaat koerst, is het formaat van de voorvork hetzelfde en is deze dus uitwisselbaar tussen verschillende maten frames. Vermoedelijk heeft de ploeg hier voor gekozen om zo niet meerdere (in verband met reservefietsen) nieuwe voorvorken te hoeven gebruiken, of omdat er geen andere vork voorradig was.Source link

Leave a Comment