FC Emmen moet na nederlaag tegen TOP Oss vrezen voor play-offs


VOETBAL – Het gevoel van eerherstel na de 2-0 nederlaag van vrijdag tegen VVV-Venlo zal er zeker zijn geweest bij FC Emmen vanavond, maar behoudens het eerste kwartier tegen TOP Oss zag het publiek dat te weinig terug. De bezoekers, mede-hekkesluiter in de Keuken Kampioen Divisie, stapten als winnaars van het veld: 0-1.

Lamgeslagen, teleurgesteld en vooral gefrustreerd. Zo liepen de spelers van de Drentse club nog een rondje om het veld om het publiek te bedanken. Er klonk geen applaus. Een paar wegwerpgebaren en vooral boegeroep klonk er vanaf de inmiddels leeggestroomde tribunes. De play-offs lijken ver uit zicht. De huidige 12e plaats (met drie punten achterstand op plek 9 en dus de nacompetitie) biedt nog wel volop perspectief, maar op basis van het spel na de tegentreffer lijkt dat meer en meer een utopie.

FC Emmen startte dus nog wel sterk, maar verzuimde het overwicht in doelpunten uit te drukken. Twee keer trof de thuisclub het aluminium (bij schoten van Julius Dirksen en Joey Konings, waar TOP-doelman Mike Havekotte nog net zijn vingertoppen tegenaan kreeg), Robin Schouten vond ook Havekotte op zijn weg datzelfde gold voor Maikel Kieftenbeld, die misschien nog wel de beste kans. Na een prima aanval over rechts en het terugleggen van Konings zag de captain zijn schot getoucheerd worden, waardoor Havekotte kon keren.

Na dat sterke kwartier zakte Emmen ver terug. Het werd steeds slordiger aan de bal en TOP Oss ging er steeds meer in geloven, al beperkte de formatie van Brood zich vooral tot countervoetbal. Toch was de eerste gevaarlijke counter meteen raak. De voorzet van de snelle Joshua Zimmerman mocht wel heel makkelijk worden ingekopt door Abel William Stensrud, die exact tussen zijn bewakers Mike te Wierik en Dennis Vos opdook. Een doffe dreun voor de Emmenaren, die in het hele stadion werd gevoeld. Ineens was het doodstil.

Emmen was aangeslagen, maar dacht vlak voor rust toch op gelijke hoogte te komen. Konings tikte binnen na een faaie aanval over rechts, maar had volgens scheidsrechter Pérez vlak daarvoor Xander Lambrix naar de grond gelopen.

Grim geep halverwege de wedstrijd in en bracht drie verse krachten: Faris Hammouti, Bradly van Hoeven en Jorrit Smeets. Zij kwamen voor Desley Ubbink, Robin Schouten en Kieftenbeld.

Konings was dichtbij een razendsnelle 1-1 maar de spits (die weer de voorkeur kreeg boven Piotr Parzyszek en Maarten Pouwels) schoot naast, terwijl hij eigenlijk alles goed deed.

Kort na die kans werd de opdracht om een goed resultaat nog een stuk moeilijker toen Ben Scholte met direct rood van het veld moest. In een uiterste poging om balverlies goed te maken raakte hij Lambrix vol en dus moesten de mannen van Grim met tien man verder.

De jacht op de goal bleef en Grim deed wat hij kon (hij bracht in de slotfase Pouwels én Parzyszek nog binnen de lijnen), maar de 1-1 bleef uit. Verder dan een schot van Konings dat net over ging kwam Emmen niet.Source link

Leave a Comment