Favorieten etappe 3 Parijs-Nice 2024 | Potje ver plassen voor Visma | LaB, UAE, Lidl-Trek, Roglic en Evenepoel


Na twee relatief vlakke dagen moeten de deelnemers van Parijs-Nice op dag drie hun bed uitkomen voor een ploegentijdrit. Rondom Auxerre, bekend van de voetbalclub, staan er 27 kilometers in teamverband tegen de klok te wachten. In de Leiderstrui probeert je het een en ander bij te brengen!

Parcours etappe 3 Parijs-Nice 2024

Favorieten etappe 3 Parijs-Nice 2024 | Potje ver plassen voor Visma | LaB, UAE, Lidl-Trek, Roglic en Evenepoel

Een ploegentijdrit is natuurlijk altijd zwaar, dus dat gaat in dit geval ook weer zo zijn. Er zitten weinig bochten in de omloop, dus qua technische vaardigheden valt het allemaal wel mee. Het zal dus vooral een kwestie van stoempen zijn, maar zeker ook doseren. Er zitten namelijk ook enkele vieze stroken bergop in het parcours, met name in de eerste helft zijn er enkele kilometers die meer dan vals plat omhoog lopen.

Ook de laatste kilometer gaat bergop, maar in de slotfase geldt dezelfde regel als in Parijs-Nice van vorig jaar: de tijd van de eerste renner telt, dus iedereen kan daar een soort van lead-out doen voor de kopman. Zo reed Tadej Pogacar afgelopen seizoen in Dampierre-en-Burly nog twaalf seconden weg van ploeggenoten als Mikkel Bjerg op enkele honderden meters.

Tijden
Start: 14.40 uur
Finish 16.34 uur

Weer etappe 3 Parijs-Nice 2024

Gelukkig is er nauwelijks kans op regen in Auxerre, dat maakt de ploegentijdrit al een stuk veiliger dan op natte wegen. De temperatuur is circa 10 graden Celsius en ook het zonnetje is aanwezig in de Koers naar de Zon.

Favorieten etappe 3 Parijs-Nice 2024

Afgelopen jaar wist Jumbo-Visma de ploegentijdrit in Parijs-Nice te winnen en ook dit seizoen heeft de ploeg weer een selectie vol sterke mannen mee. Hoewel Wout van Aert, Jonas Vingegaard en co ontbreken en Tobias Foss en Rohan Dennis weg zijn, kan het team met Matteo Jorgenson, de gebroeders Van Dijke, Wilco Kelderman, Koen Bouwman, Edoardo Affini en Olav Kooij zomaar weer een gooi doen naar de dagzege. Een dissonant hebben ze op papier alleszins niet bij Visma | Lease a Bike.

Wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel is er uiteraard ook, met een zeer sterke Soudal Quick-Step-ploeg. De Belg heeft met Mattia Cattaneo, Ilan Van Wilder, Casper Pedersen, Gianni Moscon, Yves Lampaert en Louis Vervaeke zes motoren aan zijn zijde, dus op papier schatten we die ploeg in als de te kloppen formatie voor deze beproeving. Evenepoel is er alvast mee bezig, zo liet hij op voorhand al optekenen.

quick step alpha vinyl 2

UAE-Team Emirates brengt ook een ploeg van formaat aan het vertrek, met Brandon McNulty, Jay Vine, Nils Politt, Marc Soler, Felix Grossschartner, Finn Fisher-Black en Joao Almeida. Zeven ongelofelijk sterke kerels, dus ook die ploeg houden we in de gaten. Hetzelfde is het geval bij INEOS Grenadiers, daar zij met Joshua Tarling de vermoedelijk meest talentvolle tijdrijder ter wereld in hun rangen hebben. Goed voor kopmannen Carlos Rodríguez en Egan Bernal.

Primoz Roglic en BORA-hansgrohe hebben met Matteo Sobrero, Danny van Poppel, Aleksandr Vlasov, Nico Denz en Bob Jungels ook een krachtig team in de breedte, terwijl Mattias Skjelmose en Mads Pedersen samen het gewicht van Lidl-Trek op hun schouders zullen nemen. EF Education-EasyPost doet het traditioneel goed in ploegentijdritten en dat verwachten we met onder meer Stefan Bissegger dit keer niet anders. Jayco AlUla heeft met onder meer Michael Matthews, Luke Plapp en Luke Durbridge ook meerdere ijzers in het vuur.

Overige teams als Decathlon AG2R (Bruno Armirail en kopman Felix Gall), Groupama-FDJ (David Gaudu), Bahrain Victorious (Pello Bilbao, Santiago Buitrago en Fred Wright) en Movistar (Rémi Cavagna en Ruben Guerreiro) zullen de schade vooral willen beperken voor de kopman.

Favorieten etappe 3 Parijs-Nice 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Soudal Quick-Step en Visma | Lease a Bike
Outsiders: UAE-Team Emirates, INEOS Grenadiers en BORA-hansgrohe
Long shots: Lidl-Trek, EF Education-EasyPost, Jayco AlUla, EF Education-EasyPost, Bahrain Victorious en MovistarSource link

Leave a Comment