Eind goed, al goed. Adyen en Disney wakker gekust


Over de aflevering

Nog niet zo lang geleden las het verhaal van Adyen en Disney als een thriller. Er was minder geloof in de toekomst van de bedrijven, beleggers dumpten de aandelen. Maar het geloof is weer helemaal terug! Beide bedrijven stunten op de beurs. Bij Disney zijn er geen zorgen meer om de voorheen kwakkelende streamingtak en bij Adyen maalt niemand meer om de hoge kosten en marges.

In deze aflevering hebben we het over de comeback. Ook over die van Unilever. Na twee jaar (!) van volumedaling verkocht het bedrijf weer meer spullen. Het gaat weer goed met de Magnums en de douchegel van Dove. Er is wel een maar: in Europa loopt het nog steeds niet goed. De prijsverhogingen hebben de klanten weggejaagd, naar de huismerken van de concurrent.

Ook hoor je over chipmaker ARM. Dat ging vorig jaar naar de beurs en dat leefde vervolgens een bijna saai bestaan. Tot nu. De beurskoers ging met meer dan 50 procent omhoog! We horen wat daar aan de hand is.

Tot slot bespreken we de stap van pensioenfonds PFZW. Dat stapt voor 97 procent uit Shell. Biedt dat kansen voor jou als belegger?Source link

Leave a Comment