Eén helft wit, één helft zwart: Almere City FC en Heracles in balans


In Erve Asito delen Almere City FC en Heracles Almelo de punten. De ene helft is wit en vol franje; de andere helft is zwart met een snelle penalty en een rode kaart. Daar zit geen woord Frans bij. Als je tenminste de Franse hoofdrolspelers in dit duel buiten beschouwing laat.

Heracles Almelo begint als een bezetene aan de wedstrijd. De Heraclieden zijn zich zeer bewust van de belangen die op het spel staan. Je voelt het in de catacomben, een soort beklemmende spanning. Almere City FC vangt de eerste aanvalsgolf goed op en kantelt het evenwicht snel haar kant op. Het speelt wellicht één van de beste helften van het seizoen.

Alex Pastoor heeft voorafgaand aan de wedstrijd de 0-5 in het eigen Yanmar Stadion eerder dit seizoen goed tussen de oren van zijn troepen geknoopt. Na vijf minuten is het Joey Jacobs die een vrije trap van Peer Koopmeiners op een haar na mist. Een kwartier later is er geen houden meer aan. Hansen, Robinet, Cathline: de gouden driehoek. Almere City FC is beter dan Heracles Almelo en het staat 0-1.

Tien minuten voor rest is de dubbele score een feit. Na opnieuw een tornado van een aanval, wordt Kornelius Hansen vastgegrepen in kansrijke positie. De scheidsrechter twijfelt geen moment en geeft een penalty. Robinet schiet onberispelijk linksonder laag in de hoek. Onhoudbaar, waardoor met een comfortabele 0-2 de kleedkamer kan worden opgezocht.

De tweede helft is drie minuten oud, wanneer Almeerders flashbacks krijgen naar oktober 2022. Toen wist Almere City FC in de tweede helft een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Deze editie is het Heracles dat snel terug in de wedstrijd komt. Drie minuten oud is de tweede acte, wanneer Jizz Hornkamp met een penalty de 1-2 maakt. Tien minuten later lijkt Almere in last, wanneer Thomas Robinet na bemiddeling van de VAR een rode kaart krijgt voor een elleboogje.

Het piept en kraakt hierna in het Flevolandse kamp. Een bal schampt de kruising en Bakker verricht enkele bijzondere reddingen om de voorsprong in ere te houden. Lang duurt dat niet, want 25 minuten voor het einde valt de gelijkmaker.

Almere City FC houdt uiteindelijk een punt over aan de uitwedstrijd. Het overleeft acht minuten blessuretijd met tien man en heeft via Peer Koopmeiners zelfs nog een winnende treffer op de slof. Het evenwicht blijft echter behouden en Almere City FC kruipt met de gelijkmaker naar 28 punten.

Volgende week zaterdag komt FC Utrecht naar het Yanmar Stadion in Almere. Het eigen huis van Almere City FC is opnieuw uitverkocht, maar via het ticketruil-platform kun je wellicht nog aan een kaartje komen.

Foto’s Ron Baltus / sportshots.proSource link

Leave a Comment