Breaking: Marko sluit schorsing door Red Bull niet uit


Een nieuw hoofdstuk in de saga rond Christian Horner: Helmut Marko heeft tegenover ORF laten weten dat hij mogelijk wordt geschorst door Red Bull. Volgens boze tongen in de paddock zou hij betrokken zijn bij het lek rondom Horner.

In gesprek met de Oostenrijkse zender wordt Marko geconfronteerd met het gerucht dat hij door Red Bull geschorst wordt en niet bij de GP van AustraliĆ« aanwezig zal zijn: “Hoe zal ik het zeggen. Het is lastig uit te leggen, maar uiteindelijk bepaal ik zelf wat ik ga doen.”

Maar is er een mogelijkheid (op een schorsing red.)? “Die theoretische mogelijkheid bestaat”, bevestigt Marko.

Of dat een eigen keuze is of toch een beslissing van Red Bull wil Marko niet beantwoorden: “Het is zo’n complexe kwestie. En nogmaals, we willen rust in het team. Dit wereldkampioenschap wordt al moeilijk genoeg met 24 races en daar moeten we ons op concentreren.”

Marko wordt ook gevraagd naar de positie van Verstappen, die ook vaak gelinkt wordt aan de toekomst van Marko. Zo zou er zelfs een Marko-clausule in het contract van de Nederlander staan, die hem in staat zou stellen om weg te gaan mocht Marko het team verlaten.

“Max is zeker de sterkste troef, er zijn geen snellere coureurs op dit moment. Hem verliezen, dat zou een enorm verlies zijn. Ook voor de monteurs en ingenieurs, die er allemaal naar streven om voor Max te werken.”Source link

Leave a Comment