Activist Shaun King en zijn vrouw bekeerd tot Islam geïnspireerd door Gaza


De Amerikaanse activist Jeffery Shaun King en zijn vrouw Rai hebben zich op de eerste dag van Ramadan bekeerd tot de islam. Tijdens een Instagram Live-sessie, onder leiding van de Amerikaanse moslimgeleerde Omar Suleiman, een vriend van King voor meer dan een decennium, spraken zij de Shahadah uit. King, 44 jaar oud, droeg een Palestijnse keffiyeh en deelde dat de recente gebeurtenissen in Gaza, gekenmerkt door lijden, pijn en trauma, zijn beslissing beïnvloedden. Hij heeft zich uitgesproken voor Palestina en tegen de aanvallen op Gaza, die tot dusver meer dan 31.000 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, het leven hebben gekost en ruim 72.000 verwondingen veroorzaakten.

King, bekend om zijn steun aan de Palestijnse zaak en zijn kritiek op de aanvallen op Gaza, deelde regelmatig berichten over de verwoesting daar en riep op tot een einde aan de aanvallen. Zijn activisme leidde tot een verbanning van zijn Instagram-account met meer dan zes miljoen volgers, al blijft onduidelijk waarom Meta zijn account deactiveerde.

Shaun King, die racisme en haatmisdrijven tegen hem en zijn famillie heeft ervaren, groeide op in Kentucky en zette zich in voor sociale rechtvaardigheid, met name voor de Black Lives Matter-beweging. Hij heeft bijgedragen aan diverse media en campagnes gevoerd voor burgerrechten. Samen met zijn vrouw woont hij in New York, waar ze vijf kinderen opvoeden, waarvan twee geadopteerd.
Source link

Leave a Comment